Kom godt afsted!

Vi vil gerne sikre vores gæster en problemfri rejse, derfor har vi lavet denne side som I bør læse igennem inden I skal afsted. Her kan I blive klog på alt det man bør vide inden I rejser hjemmefra.

Fly & bagage

Hunting Travel er behjælpelig med at finde de bedste flybilletter der passer netop til jeres tur.

Hold øje med at vægten af din bagage og håndbagage ikke overskrider den vægt tilladt ved flyselskabet. Tjek på flybilletten (eller på flyselskabets hjemmeside) hvor meget din bagage må veje.

Husk at mærke alt din bagage med tydelig navn, efternavn, adresse og hjemland.

Jægere:
Bundstykke / lås samt ammunition skal være i en tøjkuffert og riffel skal være i en riffelkuffert med lås på (EU bestemt).

Ammunition skal være i en lille boks (plast eller aluminium), med navn, adresse og med lås. De kan lave det om i Sydafrika, hvor de vil have ammunition og bundstykke sammen med riflen.

For jægere som har våben med, er det muligt at tilkøbe en ekstra kuffert via selskabets hjemmeside. Ved indtjekning er det også muligt at købe en ekstra kuffert (15 kg) til sin riffel. De forskellige flyselskaber tager  pt. ca. Euro 100,- for dette pr. vej. (tjek selskabets hjemmeside). Indenrigsfly i Sydafrika tager pt. ca. R 300 pr. tur.

Se endvidere bagageregler for de enkelte flyselskaber herunder:

OBS! – for alle flyselskaber gælder det at man skal huske sit våbenpas!

Information til rejsende om indførsel af fødevare TIL Danmark i forbindelse med Afrikansk Svinepest – læs her.

Vaccinationer

Hunting Travel anbefaler altid, at den rejsende kontakter egen læge
inden afrejse, for at få foretaget de nødvendige vaccinationer og for at
få råd, vejledning og opdateret vaccinationsinformation.

Nødvendige vaccinationer for Sydafrika er:

Difteri-tetanus (Stivkrampe) 
Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse type A)

For yderliger information henvises de til Statens Serum Institut (ssi.dk) og Danske Lægers Vaccinations Service – se sikkerrejse.dk.

Det er er den rejsendes EGET ansvar at sikre sig den korrekte information om vacciner i forbindelse med rejsen. Hunting Travel står ikke til ansvar for oplysningerne.

 

Under 18år?

Ingen under 18 år kan foretage indrejse i Sydafrika uden at være i besiddelse af en original fødselsattest. Heller ikke selvom barnet/den unge rejsende er i selskab med sine forælder. Disse regler trådte i kraft d. 1. juni 2015.

Forskellige interessenter i turistindustrien i Sydafrika, herunder den sydafrikanske rejsebureauforening, har siden reglerne blev præsenteret, arbejdet imod indførelsen af reglerne, som man mener vil medføre en kraftig nedgang i antallet af turister og ikke have nogen effekt på trafficking og bortførelser.

Derfor SKAL du medbringe originale dokumenter, og bemærk at der ud over fødselsattest, skal medbringes gyldige tilladelser, skilsmissepapirer, dødsattester m.v., såfremt barnet/den unge kun rejser med én forældre eller f.eks. bedsteforældre. 

Sydafrikas Home Office har udgivet en brochure om de nye indrejseregler, for børn og unge under 18 år.  Læs mere her.

Beklædning

Hvad skal du pakke? Klik her for vores opdaterede pakkeliste.

Jægere:
Benyt dit normale jagttøj – gerne camoflagetøj – traditionelt khakifarvet jagttøj er nemmere for dyrene at få øje på.

Det samme gør sig gældende med fodtøj. Sørg for at støvlerne er gået til – ellers risikerer du at få mange vabler.

Der er gode muligheder for at købe jagttøj/ekstra tøj i Sydafrika til fornuftige priser.

Check altid vejrsituationen så tøjet passer årstiden – I Afrika er sommer/vintertid omvendt af Danmark.

Hvis man er i tvivl, så ring til kontoret, så afhjælper vi alle tvivlsspørgsmål

Drikkepenge

I Sydafrika er det en del af kulturen, at man giver servicepersonale drikkepenge, f.eks. når man handler eller er ude og spise (ca. 10%).

Til de ansatte på de forskellige lodges anbefaler vi følgende:
Jæger: 500 Rand pr. jagtdag til PH og 2.000 Rand for hele opholdet til personalet.
Ledsager: 1.000 Rand til personalet for hele opholdet.

Man afregner selv den sidste dag inden afrejse. Har man brug for at hæve rand, har man den rigtige/bedste kurs, når man hæver i lufthavn (Johannesburg) i en ATM hæveautomat.

Import af trofæer m.v.

Det er kundens eget ansvar at undersøge, hvilke forholdsregler og indførelsestilladelser, der skal iagttages. Arrangøren gør opmærksom på, at nogle af de vildtarter, der kan nedlægges under jagtrejsearrangementerne, kan være omfattet af internationale konventioner og EU-lovgivning, herunder Washington-konventionen samt direktiv (92/118EØF) om indførelse af trofæer. Med mindre andet er aftalt tilfalder kød og skind altid jagtudlejeren. Arrangøren gør opmærksom på, at indførsel af kød og ubehandlede skind ikke er tilladt uden Fødevare-direktoratets tilladelse.


Det er kundens eget ansvar at søge herom hos Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31-33, 2600 Glostrup, tlf. 72276900.

Indførsel af planter, frugt, frø og andre planteprodukter

Det er ikke tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande udenfor EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat. Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.

Læs mere her

Vores genrelle forretningsbetingelser kan du se her…